Kikärtsmjöl består av torkade och finmalda kikärtor. Det används i både bakning och matlagning och fungerar som bindemedel istället för ägg i veganska grönsaks- och bönbiffar, plättar och omeletter. Det går också bra att göra falafel på mjölet. I Frankrike används det till socca – provensalska kikärtspannkakor. I Indien är mjölet populärt och används där till rätten pakoras – friterade grönsaker. Mjölet måste tillagas (upphettas) innan förtäring.
Ingredienser :
- Kikärtsmjöl
Allergenvarning :
Kan innehålla spår av nötter, jordnötter, gluten och soja.
Förvaringsförhållanden :
Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärden per 100 gram :
- Energi 1406kJ/336kcal
- Fett 5,0g
- varavmättatfett 0,5g
- Kolhydrat 36,0g
- varavsockerarter 2,8g
- Fiber 17,0g
- Protein 18,0g
- Salt 0,1g