Bondbönor är en av de vanligaste bönsorterna och har ätits i Sverige i hundratals år. Det är en matig bönsort som med fördel används i grytor, soppor eller röror. Bondbönor passar även gott i sallader för att skapa en mättande rätt. Ett annat namn för bondbönor är favabönor.
Ingredienser :
- Bondbönor (61%)
- vatten
- salt
- antioxidationsmedel (kalciumdinatriumetylendiamintetraacetat)
- surhetsreglerande medel (citronsyra),
Förvaringsförhållanden :
Oöppnad burk förvaras torrt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylskåp max +8 °C.
Näringsvärden per 100 gram :
- Energi 297kJ/71kcal
- Fett 0,0g
- varavmättatfett 0,0g
- Kolhydrat 8,7g
- varavsockerarter 0,0g
- Protein 5,5g
- Salt 1,12g